Her finner du en oversikt over alle album på Stjørdalsbilder.

Nye bilder

Æres skal den som æres bør.

Stor takk til Lars Berg for innsatsen her på Stjørdalsbilder.

Han har bidratt til mange gode mimrestunder for oss gamle Stjørdalinger.

Stjørdalsbilder

Jeg har i dag fått låne mange bilder av Leif Kristoffersen. Når jeg har skannet dem vil jeg begynne å legge dem ut. Det er fint med variasjon da de bildene jeg har igjen fra Stjørdalens Blads arkiv kun er bilder fra stjørdalsk sportsliv.

Hvis det er flere som har bilder liggende, men mangler utstyr for skanning, så tar jeg gjerne i mot dem slik at leserne av Stjørdalsbilder kan få se dem.

Bilder fra Stjørdalens Blads arkiv.

Alle bildene jeg har lagt ut hittil har vært positive bilder (dvs. fremkalte bilder). Arkivet består også av mye negativ film. For å kunne se hva som er på negativene trenger jeg et apparat hvor negativ film blir lagt inn og gjør dem om til positiver.Jeg vet at slike apparater finnes. Er det noen av dere som vet hvor slike apparater kan skaffes fra?

Jeg vet også at et slikt apparat var i bruk i lokal TV på tidlig 90 tall. Er det noen som vet hvor det er blitt av?

Bilde fra 1897

Dette bildet er tatt av fotograf Hage på Stjørdal i 1897. Nr to fra venstre er oldefar Johan Petter Libak. Bak på bildet står det “første halvår 1897, hos fotograf Hage, Stjørdal”

Jeg finner ingen fotograf Hage i folketellingene – og ikke forstår jeg hvilken anledning bildet er tatt. Noen som kan hjelpe meg?

Bruk Stjørdalsbilder i Bladet!

Jeg vil oppfordre Bladets redaksjon til å sette utvalgte bilder fra Stjørdalsbilder på trykk i papiravisen sammen med utvalgte kommentarer fra brukerne. Det er fremdeles en del eldre lesere som ikke har tilgang til internett og som ville sette stor pris på dette. Jeg tror også at man ville inspirere til enda mer aktivitet her på Stjørdalsbilder. En journalist kan etter noen få minutters dykk her i Stjørdalsbilders rikholdige arkiv, fylle flere sider med interessant stoff for Bladets lesere!

Stjørdalsbilder(Origo) høsten 2012.

Nye bilder fra 1980tallet er lagt ut. Kom med kommentarer og opplysninger!

Forestillinger på erværdige Solheim " På Nye Høyder " med Stjørdal Teater.Billetter Kjøper hos Byggmakker Aasen & Five

emw

Angående EMWen, kjøpte jeg den av Joar og solgte den videre etter noen år til en hollender. Han skulle bruke bilen i gaglig trafikk. Hørte ikke mere fra ham, og vet ikke mere utover dette.
Aage I. Richstad

Navn på personer på bilder.

Hvordan får jeg kommentert??? Jeg vet jo navnet på flere av dem på enkelte bilder som ennå ikke er identifisert! Fryktelig tungvindt…

Bilder fra Stjørdalens Blads arkiv.

Etter avtale med sjefredaktør Kjell-Ivar Myhr har jeg fått tilgang til “Bladets” bildearkiv. Jeg har allerede sittet noen timer nede i arkivet til Stjørdal Historielag og plukket ut en god del bilder.Etter hvert som jeg får skannet dem vil de bli lagt ut på Stjørdalsbilder.

Flere av dere har etterlyst nyere bilder, dvs. fra 70- og 80tallet.Derfor har jeg forsøkt å holde meg til det. For å være tro mot Thorbjørn Foss’ ide om holde oss 20 år tilbake i tid så er de nyeste bildene jeg kommer til å legge ut fra 1993.

Nok eit bilete av muleg slekt frå Stjørdal

Hei igjen,

Her har eg eit bilete som vart teke i Stjørdal. Etter alt å døme må dette vera slekt, men eg veit diverre ikkje kven det er. Har nokon av dykk kjennskap til dette biletet? Det kan hende det er av Berri-folket.

Mulig slekt fra Stjørdal, Berri

Hei! Min tipp-tipp-tipp-oldefar Peder Johansen Berri vart fødd i Stjørdal i 1801. Det same året vart han teken med til Skogn Markabygda og fekk der etternamnet Støring etter den nye garden åt foreldra Johan og Dordi. Nyleg kom eg over nokre bilete frå 1800-talet, og der meiner eg ut ifrå familielikskap å ha funne denne karen. Men på biletet står det korkje namn eller dato.

Da eg kom over denne sida, tenkte eg med meg sjølv at einaste måten ein skal kunne finne ut av dette, må vera å sjå om slektningane i Stjørdal sit på same biletet. Kjenner de att desse andleta?

Kvislabakken.

Så et bilde fra Kvislabakken i Stjørdalsbilder.

Kvislabakken, snedig navn.

Hva skjer med Stjørdalsbilder?

Da Stjørdalsbilder ble opprettet som gruppe på Origo, så var jeg raskt med å melde meg inn i gruppen. Og omtrent daglig var jeg innpå Stjørdalsbilder for å se på, og eventuelt kommentere de bildene som ble lagt ut. Nå kan jeg konstantere at aktiviteten på siden er så og si brakk, det er bare sporadisk at det kommer opp nye gamle bilder.

Jeg har ikke bilder fra min barndom i Stjørdal på 70 tallet og bakover, så desverre kan jeg ikke bidra. Men skal Stjørdalsbilder ha noen interesse, så må aktiviteten opp: Jeg er sikker på at det finnes upubliserte bilder rundt om i de Stjørdalske skuffer og skap. Og hva med Stjørdalens Blad sitt rikholdige fotoarkiv?

Publisering av bilder uten lov

Publisering av bilder uten lov er ikke tillatt og kalles " bildetyveri"!

Ønsker dere alle en riktig God Jul og et Godt Nytt År.

Der har vært mange fine innlegg og samtaler i året som har gått.

Høsten kan også være fin!

Ellen og Milli, Sara og Stella!

Stjørdalspostkort

Nå har jeg lagt ut over 600 bilder fra samlinga “Stjørdalsdalføret” på www.postkortsamling.com.

Kaffeslabberas

Hei, dette har vel vært nevnt før, men jeg nevner det likevel: Kanskje bilder av typen nyere familebilder, kaffeselskaper o.l. som ikke er av særlig allmenn interesse kan legges ut på et annet sted enn her på Stjørdalsbilder? F.eks. på Stjørdalspuls. Er det flere som har meninger om dette?

Vil du ha besøk?

Da må du legge ut bilder på Stjørdalspuls. For snaut et år siden (mai 2008) laget jeg en innlegg på sonen Stjørdalsbilder_, og hittil har nærmere 1900 vært på besøk! Aner du ikke hva jeg snakker om? Ta en titt her!hvor-er-dette-mobilbilde

Dere lager lokalhistorie

Vi som steller med Stjørdalsbilder er imponert over engasjementet blant brukerne, og det blir stadig flere av dere. Allerede er oppslutningen langt større enn vi turde håpe på, og aktiviteten likeså. Et sterkt uttrykk for dette er presentasjonen av bilder fra brukernes egne bildesamlinger, og – ikke minst – den frodige flommen av kommentarer og supplerende opplysninger om bilder som legges ut. Dere lager lokalhistorie, folkens, særlig om en epoke som er minst omtalt mellom to permer: Den nære lokalhistoria, de siste ti-årene, altså epoken hvor Stjørdalen tok spranget fra østavinden til GPS, fra kjerre til jumbojet, krydret med juvéler fra enda dunklere dager… før lukten av hestemøkk ble til eksos. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Hvor er dette? (Mobilbilde)

Huset i skogen

For meg var dette et “nytt hus”. Jeg har aldri lagt merke til det før gravinga i forbindelse med rundkjøringa startet. Huset befinner seg like sør for Møller Stjørdal. Nå kommer det tydeligvis en helt ny veg like i nærheten.

Dyktige detektiver gir svar på gamle bildegåter

Fra Stjørdal

Ivrige stjørdalinger har studert Rise Album med lupe den siste tiden. I reneste Sherlock Holmes-stil har de da også sakte men sikkert funnet fram til svar på hvor bilder er tatt, når bilder er tatt og ikke minst hvem og hva som er avbildet. Mange har vært i sving for å finne svar til dette gamle bildet.

Stjørdalsbilder

Følges av 776 medlemmer.

Her vil du finne bilder helt fra litt gamle dager og fram til 90-tallet.
Flott hvis du vil hjelpe oss med informasjon om alt fra navn på avbildede, sted, begivenhet etc.
Legg også gjerne inn bilder selv, enten i ett av albumene vi har opprettet, eller opprett et eget album!
For informasjon om opphavsrett, se medlemsavtalen for Origo.no.
Alt som publiseres på Stjørdalsbilder kan komme på trykk i Stjørdalens Blad Mer om sonen

Origo Stjørdalsbilder er en sone på Origo. Les mer
Annonse