Bilder av Bjas (14)

Vist 234 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Bildet er tatt fra Thesalongen mot Kirkeveien.Første hus på venstre side er kjøpmann Ole Strand, deretter baker Nilsen, Gunelie Vikaune og fotograf Østerås.På høyre side Rørteknikk.

Artig bilde fra øverst i kjøpmannsgata (pænglenshjørnet på gamelt uttrykk)
Bygningen på tvers er butikken til Ole Strand. På motsatt side er huset til
Anna Børstad, der Velvang hadde dameklærbutikk. Videre oppover er bla. husene til
baker Nilsen.

Er det venstre- eller høyrekjøring her?! Det ser ut som det var trangt om plassen!

Det ser ut som litt av hvert men jeg tror bilen er parkert slik de fortsatt driver med på Stjørdal.

Stilig bil, da. Opel, veintle. Husker at Per Larsen, bror til auksjonarius Gunnar L., hadde en sånn en. Per var ofte i Westgården med sin flotte bil. Han var kompis med fattern, og døde nokså ung. Virker som det er samme bil som svinger inn i Wergelandsvegen fra Kjøpmannsgata, på et annet bilde i denne serien.

… og mannen på sykkel svinger ut fra veita som gikk inn mellom Thesalongen og Bernhards Minde, i retning Husmorhuset. Bildet forteller også at vill-vest-parkeringa på Stjørdalshalsen har en lang tradisjon.

Dette frembringer minner både på godt og ondt. De to vinduene nederst til vestre var våre, henholds stue og kjøkken. Opp til venstre hadde vi et soverom. Her lå vi 2 voksne og 4 barn. Huset var barnevennlig, fikk du fingrene i klem mellom dør og karm ble det ingen skader for her var det plass. Her bada vi i zinkstamp på kjøkkenet, og gikk på treseters utedo. Ja det var tider.

Når ble huset som står poå tvers revet?

Når ble huset som står på tvers revet?

Mener å huske at det var i 1971, kan ha vært i 72. Vi flytta i 68, men det var noen som flytta inn etter oss. Det var ikke bare dette huset, det sto et uthus som var enda større( med utedo og vaskerom) og et stabbur( som ble brukt som lager av butikken) inne i gården. Alt gikk med i samme rivinga. Passasjen mellom stabburet og det som i dag er dyrebutikk var knapt bred nok til en bil.

Bilen ser ut til å være en 1939 Opel Kapitän(Kaptein)

Opel-n er sikkert svensk: Z-skilt fra Jämtland. Svenskeskiltene var smalere enn de norske. Ikke rart han kjører på venstre side.

Roar, kan du huske flere som bodde i Strand gården ?

Ja, Grete og Olav Ekren bodde der, etter dem bodde søstera til Grete der med familien, hun heter Solvor og var gift Husebø eller noe i den stilen. De bodde i leiligheta over butikken. Så mener jeg å huske at det bodde en dame på hybel der. Det lå et rom mellom vårt soverom og kjøkkenet til leiligheta i andre etasje. Er på meget tynn is her, men jeg tror denne damen var fra Steinkjer og at jeg i tidlig barndom hadde gleden av å bli med henne hjem dit på besøk. Under Roar’s album ligger det flere bilder fra Strandgården.

I min fars gamle skrapbok er det et interju med Rolf Øyan da han var 85 år, han var en kjent person i “bybildet”, døde i 1987. Han fortalte at han var født i huset som Ole Strand var kjøpmann. Handelsstedet het Røstad og hans far hadde forretning der til 1916.

 

Bildesamlingen (3966 bilder)