Fra Stjørdal

Innherredsveien på Tangmoen – Stjørdal ca. 1950

Vist 2249 ganger. Følges av 10 personer.

Kommentarer

Innherredsveien fra jernbaneovergangen utover mot Kvislabakken?

Flott (jeg aner ikke om det riktig), nå mangler jeg bare årstallet (ca).

Jeg har arva en del bilder etter mine besteforeldre som bodde i Odda men som egentlig kom fra Stjørdal. Selv bor jeg i Karmøy i Rogaland.
Litt artig å kunne dele disse bildene med dere.

Enig med Inger Anne. Da var liten gutt var det en dame som het Fritzberg(?)som drev butikken der. Landhandel eller storkiosk må det kunne kalles. Jeg tipper på at bildet er tatt tidlig på femti-tallet.

Er det ikke det lille hvite (rødt pdd)huset på høyresiden av veien som er til salgs nå da? Eller er jeg helt på bærtur?

Huset til venstre med (Tiedemann)kan være Charlotte Frisbergs (“Frisberga”) sin første butikk? Det var også en liten butikk som stod litt lengre sør for det hvitmalte gjerde. Vi var mye innom den lille vevre dama og handlet godt i spisspose før vi dro til utover til Molovika/Storvika. Hun drev også et liten kiosk der tør jeg påstå. I det huset som vi ser der nå, drev også Kåre Borgen(far til Stig Terje og Dag Frode) fiskutsalg med noe spekemat i tillegg.Det hvite huset til høyre er nok det som står for salg. Den tid kan det være noen som het Dagny Vikaune som bodde der? Bak dette huset (i dag nyrestaurert)bodde Erna og Ragnar Køhler.

Tror nok ikke det hvite huset som er til salgs,,,,det kom vel litt senere og litt nærmere jernbanen…..er det ikke Køhlerhuset vi ser først her nå?(jfr uthusene)og det var Hanny Isdahl Vikaune som bodde der….(dagny bodde på andre sia av jernbanen mot deg Bjørn)……eller er jeg helt på vidda……

Nå skal ikke påstå noe som helst. Fikk sjekka dette opp mot noen naboer, der fikk jeg beskjed om navnet Vikaune og 2 fornavn de var ikke sikker. Køhlerhuset er 1.5 etg hus mes spisst saltak.I det uthuset som står med front og en liten glugge i mønet, ble det bygd et lite oppholdsrom “hytte” innvendig i andre etg hvor vi vanka sammen med resten av gjengen og da Terje Køhler. Da burde huset på venstre side være Endresen som også var en butikk, samt Lund Kjøreskole i nyere tid.Huset lengre ned på venstre side må være det huset (gult) som står fraflyttet i dag, bak dette er huset til Manfred Mathisen. Der var det også en liten kafeteria med utgang mot Innheredsveien som Manfred og kona drev. Bak dette kan man skimte taket og klokka på Medbroen gård. Dette er noen som jeg ser ut fra slik jeg oppfatter bildet og husker fra før.?

Nei da. Du er ikke på vidda. Køhler er huset bak det hvite vi ser fremst på høyre side mener jeg. Forøvrig så hadde Dagny Endresen melkebutikk. Fikk ikke kjøpt melk på vanlige butikker da jeg var liten. Dro til Dagny med et 2 liters spann og kjøpte melk. Etterhvert ble det flasker. Hvite flasker med “lang” hals og aluminiumskork i forskjellige farger og med striper på, alt ettersom hva slags melk det var.
Populært å lage juletrepynt av melkekorkene husker jeg. Så lenge det varte.
Etter hvert ble flaskene brune, men fremdeles med aluminiumskork :-)

Er du sikker på dette Bjørn?
Jeg var også i “hytta” mange ganger men mener at den sto i bakgården der Køhler bodde.
Tordis Mathisen het hun som drev kafeen i huset legnger nede. Ola Mathisen hadde butikk et hus nærmere Medbrua. Der kjøpte vi “ola-tyggis” (Sweetmint) for 10 øre pr stk ? og dropskuler til 2,5 øre stykket!
En annen sak. I mange år sto det ei gammel gravemaskin på tomta nærmest til høyre på bildet. Royston Bycurus eller lingende tror jeg den het.

Trur ikke dette er uthuset / hytta til Køhler, mener den lå nermere huset til Køhler. Har mere tru på at det er grisehuset / uthuset til Arne Kristoffersen vi ser der.

Var det ikke en Vikaune som jobba ved Esso Gundersen som bodde i det hvite huset som vi ser på høyre side av bildet?Arne eller Johan Vikaune(Stor kraftig kar)Dagny Vikaune bodde på den andre sida av jernbanelina.
Artig bilde iallefall

Da blir det mye frem og tilbake her, så vi er vel enige om området. Årstall har vi ikke,avstand og litt perspektiv kan missvise plassering i lengde samt avstand. Køhlerhuset er vi enige om, uthuset som “hytta” kom i,er vel til litt senere men begge uthusene ligg i lengderetning med linja. Da er jeg enig i plassering for “grisehuset” til Krisoffersen, huset sees ikke på bildet(det sjekka jeg med kamera i dag)og det ene skjuler det andre. Endresen er vi enige om, Kaffeen til Tordis og Manfred er vi enige om. Tor Vidar det bodde en dame med navnet Marit Vikaune og en med navnet Arne i dette huset ja(kunne ha vært hennes sønn.)Da er vel det meste på plass.

Hallo! Det var morsomt å se det gamle bildet ettersom jeg selv er fra Tangmoen. Dagny Endresen var min bestemor. Huset lengst bak til høyre tilhørte Magne og Gunvor Alstad. Gunvor var født Kristoffersen og jeg er litt usikker på om det ikke var foreldrene til Gunvor som bodde i huset tidligere. Huset er nå revet og det står et annet hus der i dag.

Sissel Endresen

Flott bilde fra Tangmoen. Jeg tror det er tatt før eller under krigen. Jeg kjente noen av personene som nevnes: Arne Kristoffersen. Ragnar Køhler. Tordis, Manfred og Ola Mathisen.
Din bestemor Sissel, var hun søster av Manfred og Ola?
Ole Endresen, din far? var barndommsvenn. Vi var jevngamle.

Hallo! Ja det stemmer, Dagny Endresen var søsteren til Manfred og Ola Mathisen. Ole Endresen var min onkel. Min far var Sverre Endresen.

Mvh.
Sissel Endresen

Så bildet akkurat for 3 minutter siden og så med det samme hvor det var. Fotografen måtte ha stått med ryggen vendt mot Lokstallen. Utrolig å se hvordan det var en gang.

Det er utrolig mange gode historier og gode resonemanger her. Artig å lese.

Men da forstår jeg at dette bildet er et bilde som viser Innherredsveien på Tangmoen.
Når det gjelder årstallet så tror Gunnar N. at dette bildet er tatt tidlig på 1950-tallet.
Om jeg sammenligner dette bildet med plasseringen mellom de andre fotografiene i fotoalbumet det er hentet fra. Så kan det virke som om dette bildet kan være fra 1940 tallet (men det behøver jo ikke å være riktig).
Jeg korrigere teksten på bildet til " Innherredsveien på Tangmoen – Stjørdal ca. 1950" inntil videre.

Bildesamlingen (3966 bilder)

 

Rise album (73 bilder)