Hvor er dette? (Mobilbilde)

Huset i skogen

For meg var dette et “nytt hus”. Jeg har aldri lagt merke til det før gravinga i forbindelse med rundkjøringa startet. Huset befinner seg like sør for Møller Stjørdal. Nå kommer det tydeligvis en helt ny veg like i nærheten.

I tillegg til dette, ble jeg oppmerksom på at det befinner seg en skotthyllbane i dette nabolaget – rett bak Møller Stjørdal. Der var det full aktivitet i går kveld. Snodige greier!

Vist 3766 ganger. Følges av 10 personer.

Kommentarer

Ja da har du truffet på “Nabolaget Vel” som bl.a holder på med Skotthyll i dette området. Huset du fikk nærmere kontakt med, bor i dag Ole Jørgen Haugan, tidligere bodde det noen som het Andersen der. Mye som dukke frem når snøen…….. Tror det heter for Sjøgata.

Det finnes mange sånne små idylliske “lommer” i Stjørdal sentrum. Har jeg oppdaget etter hvert. Det gjelder bare å finne dem:-)

Ja helt enig med deg, men sørgeligvis ser det ikke ut som alle er enige om ta vare på noe av det fine vi kan bevare.

Huset i skogen tilhører O.J. Haugan. Denne eiendommen var usjenert og fredfull inntil det nye havnekrysset begynte å ta form. Det er vel en av kanskje mange nostalgiske “husmannsplasser” i Stjørdal som er bevart slik den har vært i årtider. Får inderlig håpe at byggherrer gjør sitt beste for å beplante og uskadeliggjøre denne skjønne eiendom.

Fått info (fra min far Tore Johansen)om at det idag er Ole Jørgen Haugan som bor der idag i Sjøgata på TAngmoen. Han er dønn av Astrid Andersen g. Haugan. Astrid er søster til Anker Andersen, far til tidligere banksjef Lise. Barn av Anker er forresten tre el firmenning av meg.

Jeg håper virkelig at eiendommen kan gjenerobre sin “bortgjemthet” etter at rundkjøringa er ferdig. Det var en merkelig opplevelse å se dette huset for første gang. Og det finnes sikkert mange tilvarende perler her på den grønne slette, som gammelredaktøren Bjarne T. Salberg kalte det.

Bra jobba Jørgen. Fortsett leitinga di.
Tenk at dette er en idyllisk nabo til selveste E6 …
Utrolig !
Forresten…. ta en kaffepause på Bladets stand på torget under Martna’n idag !

Søren også – nok en kaffekopp som det aldri ble noe av!

Det var Albert? Andersen som bodde der.Han var bestefar til Ole Jørgen tror jeg. Albert syklet rundt på Tangmoen og solgte fisk til husmødrene:-)

Det var Albert G Andersen som bodde der. Eiendommen heter LYNGMOEN. Vi hadde ku-trø på andre siden av veien deres når jeg var liten.(50 år sia) Sønnen Anker drev også og solgte fisk. Albert var født i finnmark i 1896. Anker i Stjørdal 1925.
Min bestefar hette også Albert Andersen, men det var på Stokkmoen.

Fin beskrivelse,Svein Arne.Gikk På gamle stier og forbi denne eiendommen ,i januar.Stor forandring.

Kona til Albert het Antonetta Andersen. Foreldre til Ole Jørgen Haugan Heter Astrid og Arne Haugan , og bor i Sjøgata 6 et lite steinkast unna huset til Ole Jørgen.
Når det gjelder skotthyllbanen ble den etablert i 1990 ( Hilde Nilsen , Ketil Einar Nilsen, Hans Henrik Mogren og Inger Johanne Holthe satte spaden i Jorda på vårparten) Deretter har banene blitt brukt flittig hvert år.

Kjente Anker godt da jeg bodde på Tangmoen.
Det ser ut som bildet er tatt fra Mogren?
Eksisterer husene til Mogren ennå?

Dette seigliva innlegget kan snart feire ettårs-jubileum. Jeg får vel ta meg en tur på Tangmoen for å snuse opp nye idyller snart:-)

Ja gjør det.
Se om du finner gamle idyller også.
Kunne vært artig å vite om husene til Mogren står ennå.
Var mye der som gutt.

bildet er tatt fra området mot E6, husene til mogren (harald) er revet til fordel for enebolig til Hans Henrik mogren. Kjellrun Mogren bor også i samme hus. Tomannsbolig. Huset til Terje Mogren står fortsatt.

Albert og Antonetta kjøpte dette huset av Erik Widtskjær. Han var formann påTangen Bruk. Kona het Augusta.
Augusta flyttet til et hus på Nordsia av gata, Muligens der Augusta Holan hadde sin strikkeforretning. Dette etter Erik og Augusta ble skilt. Om huset ble solgt i forbindelse med skillsmissen vet jeg ikke.
Den grøfta vi ser i forgrunnen er i traseen til den gamle Neerveien til Tangen. Den ble nedlagt og erstattet med ei jernbanelinje på 1950 tallet en gang.
Like til høyre for bildet hadde jeg mine første fotballspark med Terje Mogren som foregangsmann da jeg var ganske så liten, Med papirball, selvfølgelig.
Fotballspilleren Gunnar Dragland hadde en periode en fabrikk, også det like til høyre for bildet i en periode.

Jeg har undersøkt mere om dette huset – Lyngmo. Det skal være bygd i slutten av 1800 tallet – av Meråker Bruk.
Witskjær var formann ved Meråker Bruk og ikke Tangen Bruk. Videre så skal det være flere som har bodd der. Bl. Johan Tangmo. Muligens også Besteforeldrene til Kjell Erik Petterson. Dette er noe jeg har hørt. Det er jo vanskelig å kontrollere.

I tilfelle at ingen hsuker det så gikk Neerveien til Tangen der denn gravemaskina står. Jernbanelinja ble stort sett lagt i veitraaseen. Jeg mner at bildet er tatt sørøstover slik at Mogrens hus, der jeg bodde i mine første 8
barneår ligger skjult bak Lyngmohuset.
Inngangen til huset ligger mot Nord.

Stemmer veldig godt det ja Steinar

Så mye dere vet om Lyngmoen :). Mange fine barndomsminner fra tiden da bestemor Antonette og bestefar Albert bodde der, som at vi lånte tomme sirupsbokser for å plukke markjordbær nedenfor gartnerhallen (der var det mange…).

Ja Lise, jeg kjente Albert og Antonette godt. Og så leika jeg mye sammen med ditt søskenbarn Jan Bjerke som bodde i Oslo, da han var heim hos sine besteforeldre i feriene.
Videre så har jeg blitt oppdatert av nylig avdøde Kjelrun Mogren.
I følge henne så ble huset oppsatt av Meråker Bruk, sikkert i forbindelse med tømmerfløtinga i utløpet av Stjørdealselva, i 1886.
Jeg mener at husene på denne eiendommen bør fredes.

En liten utenomsak er at mine foreldre skremte meg med at det bodde ei farlig heks i kjelleren på uthuset.
Da jeg ble kjent med Jan, så var nedi og kikka, men jeg så ingen.

Jørgen, du må forte deg å finne både nye og gamle idyller på Tangmoen. Ser ikke ut til at Stjørdal kommune og Statens vegvesen vil bevare all idyll på Tangmoen. Ref. Ringveisaken. Håper alle parter tar til vettet, og bevarer Stjørdals " eldste" boligområde…

Slik jeg husker det Steinar, så lå huset der Anker bodde på sørsiden av veien, mens Mogren lå på nordsiden og litt lengere vest. Mogrenhusene grenset vel også mot Tangskogen?.
Slik jeg tolker det så er bildet tatt ca. fra Mogren. Men “Manns minne…”
Jeg trodde også at Widtskjær bodde i et gult hus vest for Mogren. Kanskje det var det som var Lyngmo?
Det huset var oppført i “gammel” stil. Huset til Anker Andersen, det vi ser på bildet, er av nyere dato etter stilen å dømme. Sansynligvis slutten av 40-tallet.

Ny info om Lyngmoen:
gnr. 83 bnr. 32 Hovedbygning oppført i1886 av teglstein og reisverk.
Modernisert i 1949.
Sitter og ser på et bilde av Lyngmoen, tatt etter 1952. Min erindring om hvordan huset så ut og hvor det lå må være feil.
Jeg trodde det var det klassiske 1 1/2 etsj. huset fra sen 40, tidlig 50. Samme type som deres og vårt Steinar.
Antonette og Albert hadde seks barn: Peder (1919), Georg (1920), Sigfrid (1922), Anker (1925), Gerd (1927) og Astrid (1929)

Det huset jeg trodde det var, var det huset Anker bodde i, og sansynligvis bygde. Det lå vis a vis Mogren.
(hvis jeg ikke fremdeles surrer)
Jeg mener at Albert Andersen tok over Lyngmoen i 1940. Min farmor bodde også der til hun døde på slutten av 30-tallet.

Annonse

Nye bilder