Bilder fra Stjørdalens Blads arkiv.

Etter avtale med sjefredaktør Kjell-Ivar Myhr har jeg fått tilgang til “Bladets” bildearkiv. Jeg har allerede sittet noen timer nede i arkivet til Stjørdal Historielag og plukket ut en god del bilder.Etter hvert som jeg får skannet dem vil de bli lagt ut på Stjørdalsbilder.
Flere av dere har etterlyst nyere bilder, dvs. fra 70- og 80tallet.Derfor har jeg forsøkt å holde meg til det. For å være tro mot Thorbjørn Foss’ ide om holde oss 20 år tilbake i tid så er de nyeste bildene jeg kommer til å legge ut fra 1993.
Interessen for Stjørdalsbilder har vært noe laber i det siste året.Mitt ønske er at interessen tar seg opp med dette initiativet.
Ett problem gjenstår og det er tilgjengeligheten.Mange finner ikke bildene så lenge de ikke finner ikonet for Stjørdalsbilder på forsiden av nettutgaven av “Bladet”.Sjefredaktøren har lovet å gjøre noe med det.
La oss håpe på en “ny vår” for Stjørdalsbilder, og at dere er aktive med å gi opplysninger.
Lars Berg

Vist 2176 ganger. Følges av 9 personer.

Kommentarer

Veldig bra. Gleder meg :-)

Kjempeflott initiativ!

Høres ut som et utmerket godt alternativ. Jeg har tømt min koffert med bilder og de som nå kommer er bare sporadisk ihvertfall.

Fint at du tar opp arven etter Torbjørn Foss, og legger ut bilder fra Stjørdalens Blad sitt rikholdige arkiv. Og som du sikkert har lagt merke til så begynner folk og legge ut kommentarer igjen. Dette lover godt, fortsett og legge bilder.

Responsen er overveldende, over 1300 personer har vært inne på enkelte av bildene jeg la ut på torsdag!
Behovet er tydelig til stede.

Kjempeflott tiltak Lars – jeg ser fram til mange “nye” bilder.

Ikke begrens deg til 70-80 tallet Lars.
Kom med “mimrebilder” til oss gamlinger også hvis du finner noen
som ikke er lagt ut tidligere.

Ivar, jeg lover å legge ut eldre bilder også,hvis jeg finner noen.Jeg arbeider meg systematisk gjennom skuffene og konvoluttene.Hittil har det stort sett vært bilder fra 80tallet og frem til 1993.

Du med flere gjør en god jobb Lars. setter pris på det. “Dette er mimring på høyt nivå” ha,ha.Bildene og kommentarene er jo en del av vår historie.Flere av oss har bilder liggende inne…Jeg har lyst til og høre hva dere mener om at “våre bilder”og kommentarer dukker opp på F B siden???

Jeg håper inderlig at hvis dere har bilder liggende ,og som dere mener bør legges ut, så legg dem ut. Jeg hadde jo håpet at ved å få liv i Stjørdalsbilder igjen så ville flere få lyst til å legge ut sine bilder.
Hva nøler dere etter? Kom igjen!

Ja, bare kom med familiebilder m.m. også.
Det kan ofte være gamle kjenninger som det kan være artig å se igjen.

Mulig jeg ordla meg litt “tåkete” det jeg mente med liggende inne,var di vi allerede har liggende på Stjørdalsbilder/origo.!!.Føles ikke helt riktig for meg at plutselig dukker jeg opp på FB med min fam og kommentarer..Hva synes dere om det??

Dette med facebook er en tosidig sak: det ene at det faktisk IKKE er lov å publisere bilder uten tillatelse. En annen ting er at publikum kommenterer og har løsning på hvem som er med på bilder som i utgangspunktet er lagt ut her på Stjørdalsbilder. Facebok er et medium vi ikke kommer unna, og jeg har selv oppfordret folk om å registrere seg og logge seg på he, slik at dekan legge ut kommentarer på hvem som er med på bildet.

Jeg håper at dere som har gamle bilder fra Stjørdal fortsetter å legge ut på dette forumet, Hvis ikke er det mye historie som går i glemmeboken.

Skjønner påenget ang, F B, det var vel mere for og høre andres meninger også .Du er inne på noe der Hans Olav ..ang publisering ??

Jeg har selv ca. 250 bilder på “Stjørdalsbilder” og det var faktisk Torbjørn som fikk meg med på denne origo. Han tok bilder av mine bilder for å hjelpe meg igang. Han syntes faktisk at bildene ble bedre på denne måten enn på scanner. Jeg tok selfølgelig ibruk scanner i ettertid. Når Torbjørn gjorde denne måten så stod bildet er lånt av eller lånt ut av….. Når det er sagt så har jeg selv tenkt å bruke de samme bildene på FB om det er behov for dette. Det jeg ikke liker er at andre har vært inne på “Stjørdalsbilder” og Tagget bilder i mitt arkiv, eller at jeg har lagt ut bilder på FB (har også et stort album på FB) og andre har kopiert disse til sin egen fordel tilogmed kunne påstå at det var fra deres eget store arkiv. Denne personen har jeg sagt fra til og det ble slutt. Men jeg har fått flere kommentarer om jeg ikke kan legge ut flere artige bilder fra Stjørdal. Når det gjelder lovlighet med bruk av andres bilder i denne sammenheng så er vel “åndverksloven” klar. Jeg har også merket meg at Google har brukt mine bilder ut å kontakte meg. Det jeg synes er at om personer som vil bruke bilder som jeg selv har tatt, så kan de gjøre som andre spørre om lov til å gjøre det. Det har jeg faktisk opplevd og det synes jeg er helt ok, Om det skulle være store summer å kunne tjene på dette så hadde jeg kanskje gjort det på en annen måte.

Er det noen som har bilde av Husbybakken – hoppbakken som lå der terassehusene er bygd.

Husker Husbybakken godt.
Hoppet ca 15 m der som 11-åring. ( Med stygt fall)
Hans Skulbørstad hoppet bakken ned med langrennski en gang. Han sto.

Hei Jeg har også hoppet Husbybakken som 11 åring. Jeg gikk opp flere ganger men var for redd og gikk ned igjen. Da var det en som lovte meg 1 krone om jeg hoppet. Da hoppet jeg.
Jeg må korrigere ang. hvem som hoppa Husbybakken på langrennski. Jeg mener at det ikke var Hans, men broder Olaf som gjorde det.

Annonse

Nye bilder