Hva skjer med Stjørdalsbilder?

Da Stjørdalsbilder ble opprettet som gruppe på Origo, så var jeg raskt med å melde meg inn i gruppen. Og omtrent daglig var jeg innpå Stjørdalsbilder for å se på, og eventuelt kommentere de bildene som ble lagt ut. Nå kan jeg konstantere at aktiviteten på siden er så og si brakk, det er bare sporadisk at det kommer opp nye gamle bilder.

Jeg har ikke bilder fra min barndom i Stjørdal på 70 tallet og bakover, så desverre kan jeg ikke bidra. Men skal Stjørdalsbilder ha noen interesse, så må aktiviteten opp: Jeg er sikker på at det finnes upubliserte bilder rundt om i de Stjørdalske skuffer og skap. Og hva med Stjørdalens Blad sitt rikholdige fotoarkiv?

Stjørdal som var i min barndom er borte for alltid. Og jeg antar at dere som vokste opp på 50 og 60 tallet synes det samme.
Derfor vil jeg oppfordre alle som har bilder som kan være av interesse, om å legge de ut på Stjørdalsbilder, slik at vi sammen kan minnes over vår nære fortid.

Hvis ikke så har ikke Stjørdalbilder livets rett, og da er det bare å legge ned gruppa.

Vist 1554 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Primus motor for Stjørdalsbilder var Torbjørn Foss, like før han gikk bort så nevnte han at Bladets arkiv stod for tur. Der stoppa det, det som overrasker meg er at mange bilder nå ikke hører hjemme under Stjørdalsbilder slik jeg ser det, gml bilder fra Stjørdal frem til slutten av 80 tallet. For all del mange fine bilder som kommer opp men ikke i den sjanger som nevnt. Disse bilder kan jo med fordel havne på Stjørdalspuls f.eks. Jeg håper at noen i Bladets redaksjon kan ta opp tråden og sette litt fart i siden og engasjementet hos folk, jeg har fått mange kommentarer på det som Hans O Vold nevner.

Jeg er helt enig med kommentarene til Hans Olav Vold og Bjørn H.Wærnes.Det finnes helt sikkert mange bilder fra “gamle” Stjørdal rundt om i flere heimer her på Stjørdal.Dessverre er det mange som ikke behersker databruken,og mange er for tilbakeholdne,de ønsker ikke å “stikke seg frem”.(Denne kommentaren har jeg hørt fra eldre folk). Bilder fra andre steder i Norge ,av katta ,hunden og diverse leiker(?) hører hjemme andre steder enn på Origo/Stjørdalsbilder.

Jeg er også enig i ovennevnte kommentarer. Har selv lagt ut en del bilder, som jeg har fått positive tilbakemeldinger på. Vet ikke om jeg har så mange flere av interesse, men dersom det dukker opp noen, legger jeg gjerne ut. Jeg er sikker på at det finnes mange gamle album rundt omkring med bilder av interesse for nostalgiske Stjørdalinger.

Ser ikke bort fra at Herr Selins advarsler mot å legge ut bilder også har bidratt til å skremme bort folk !

Det ser sånn ut ja, Odvar.

Hans O og L Berg: Gamle bilder fra Stjørdal har vi blitt “fed up” med i 20 år.

Savner flere som tar bilder av dagens Stjørdal og den forvandlingen som pågår nå.

Leker og kjæledyr og det som vi har innenfor de “fire veggene” kan bety mye for et menneske !!!

Og bilder fra andre steder i landet har stjørdalingene bare godt av å se !

Uten noe nærmere kommentar !

Vold og Berg: Skjønner godt hva dere mener, men ikke hån oss som legger ut bilder som dere ikke “godtar”

Å være nykommer og se overskriften “STJØRDALSBILDER” gjør ikke at man automatisk skjønner at dette er en slags lukket klubb som distribuerer bilder fra 1990 og tilbake til Jesus fødsel.

Kall det da heller “Stjørdal i gamle dager”, “Stjørdal i nær fortid”, eller “Stjørdal slik det var før”.

Når det gjelder publiserte bilder i SB sin papirutgave har vi opplevd bilder fra “andre steder i Norge”, men som er tatt av stjørdalinger.

Noe galt i det, Berg ?

Istedet for å angripe dem som har glede av å fotografere bør dere troppe opp på Stjørdalens Blad og forklare hva som er galt.

Et bildegalleri fra vår vakre kommune kan sikkert deles opp i 100 enheter.

Jeg har ikke hengt ut noen Roger, så jeg beklager at du tar dette peronlig. Men samtidig står jeg for det jeg har skrevet, og er glad for at innlegget mitt har skapt debatt.

Forøvrig så viser jeg til hva som står på første siden på Stjørdals bilder:

“Her vil du finne bilder helt fra litt gamle dager og fram til 90-tallet.
Flott hvis du vil hjelpe oss med informasjon om alt fra navn på avbildede, sted, begivenhet etc.
Legg også gjerne inn bilder selv, enten i ett av albumene vi har opprettet, eller opprett et eget album!”

Sitat slutt.

Jeg skulle ønske at de som har opprettet siden Stjørdalsbilder kunne ha engasjert seg mer i debatten og lagt føring for hvilke bilder som hører til på denne siden eller ikke. For det er ikke bildene til Roger Kenn johansen det er noe galt med, tvert imot. Det er også viktig å ta bilder av dagens Stjørdal også,for byen vår er i endring og det er viktig å dokumentere for ettertiden hvordan det så ut på Stjørdal.

Takk, Hans Olav. Det er ei stund siden en meget god fotograf døde. En som tok nye bilder hele tiden.
Stjørdalens Blad kunne delt innsendte bilder i 3-4 grupper.

Gamle bilder er artige og bør samles på EN gruppe.

Vi bør også få utgitt en bok hvert år med slike bilder samt historier fra dalføret som ikke er 500 år gamle, men som ligger nærmere vår egen tid.

Roger K.J.
Jeg beklager at du tar mine kommentarer så personlig.Etter det jeg kan se er du en flink fotograf,og bildene dine fortjener å bli publisert, men ikke under “Stjørdalsbilder”. Grunnen er den samme som Hans Olav refererer til nemlig formålet med “Stjørdalsbilder”. Hvorfor ikke publisér bildene dine på Stjørdalspuls? Jeg er enig i at bildene dine har historisk verdi for fremtiden.Det burde vært opprettet egne sider for å dokumentere nåtiden. Min oppriktige mening er at vi må beholde Stjørdalsbilder for “gamle” bilder, hvor vi kan komme med opplysninger/historier og diskutere “gamle” Stjørdal.Jeg er helt enig i at nye “gamle” bilder har det vært svært få av det siste året.Jeg vil igjen oppfordre alle lesere av “Stjørdalsbilder” om å kontakte eldre slektninger om de kan ha noen bilder liggende,og som fortjener å bli publisert.
Mvh. Lars Berg

Lars:

Det er meg selv jeg er irritert på. Er inne i en såkalt “nedtur” i livet, men prøver på alle måter å finne lyspunkter.

Å ta opp fotointeressen jeg hadde for 20 år siden er noe som fjerner de tunge tankene jeg sliter med.

Det kan resultere i en del “rare” bilder, men jeg har fått mange positive tilbakemeldinger.

Jeg sitter på en mengde bilder fra Stjørdal fra 1978 til 1988-89.

Det handler ikke om pixler og datalagring, men bilder fremkalt på gode gamle Iversen.

Jeg har skaffet meg en skanner og kommer til å publisere bildene på nett når jeg skjønner hvordan jeg skal gjøre det.

Men hvor ? Går det bra å kjøre dem inn på “Stjørdalsbilder” ?

Ellers har Hans forklart meg om Stjørdalspuls, og det er jo helt klart der jeg bør legge bildene inn.
Bladet bør gjøre sånne ting klart og møte nettbrukerne med valg om hvor vi skal.

Ha en fornøyelig aften….

Hei Roger.Kom igjen med dine bilder fra Stjørdal 1978-89.Jeg ser frem til å se dem på Stjørdalsbilder.
Mvh. Lars Berg.

Roger: det er kjempebra hvis du orker å skanne papirbildene du har liggende, For det har ikke blitt lagt ut for mange bilder fra 70 & 80 tallet på denne siden.

For øvrig så har jeg planer om å kjøpe meg nytt kamera, så det kan hende det kommer bilder fra meg også etterhvert.

Har du fem blålapper til overs Hans så kjøp deg et Fuji HS10. Superkamera. (Elite Foto, Torgkvartalet)

Nikon D40 og D60 er gode alternativer. Håper vi kan treffes og utveksle erfaringer og meninger om vår flotte kommune….på godt og vondt, hmmm

Stjordalsbilder.no er et bra initiativ, men jeg lurer på om mye lokale og gamle bilder fra stjørdalstraktene blir i større grad lagt ut på facebook i diverse fora. F. eks Forradal i seg selv publiserer bilder i en lukket gruppe kalt “Du veit du e fra Færbøgda” mens for Stjørdal eksisterer blant annet “Bilder og historier i fra Stjørdal”. Det er et stort engasjement for å legge ut bilder, både blant unge og eldre, men jeg velger å tro at mange velger Facebook fremfor stjordasbilder.no. Og der blir bildene delt utover disse forskjellige gruppene/sidene som nevnt. Personlig synes jeg historiske bilder fra Stjørdalsdalføret skulle hatt en felles publiseringsportal, og ikke mange forskjellige.

Bjørn Roger jeg snakket med Sundøy om dette og etter at Adresseavisen tok over og nytt redaksjonelt utstyr kom på plass. Så kunne han ikke si med sikkerhet hvordan det ble. Origo er det ihvertfall slutt med, bildene som ligger her på Stjørdalsbilder ligger jo på en server som jeg fikk vite, men ingen vel er ansvarlig for dette Jeg er ofte innom disse sidene, da som regel gjennom Google for å finne igjen gml bilder både fra meg selv og andre. Håper at det kan bli liv igjen om noen vil og har kapasitet til å sysle med den.

Annonse

Nye bilder